Lid worden? Welkom bij de Dragonders...

Lid worden van een wandelclub is één van de beste en goedkoopste manieren om gezond te blijven. Dat blijkt uit een studie in het British Journal of Sports Medicine. De wetenschappers analyseerden 42 studies uit veertien landen waarin de effecten van wandelen in groepsverband werden onderzocht. De gemiddelde leeftijd van de wandelaars was 58 jaar.

De effecten op de gezondheid blijken groot: het leidt onder meer tot een daling van de bloeddruk, van de hartslag in rust, van lichaamsvet en totaal cholesterol en van het gewicht (BMI). Ook hebben wandelaars een betere longfunctie, hun fysieke functies verbeterden en ze voelen ze zich lichamelijk en mentaal fitter. Wandelen heeft ook een groot voordeel in vergelijking met vele andere sporten: de kans op blessures is zeer klein. Wandelen in groep heeft tenslotte het voordeel dat men sterker gemotiveerd is en beter volhoudt.

Uit tal van andere onderzoeken blijkt regelmatig wandelen ook de spieren en botten te versterken en daardoor de kans op osteoporose (botontkalking) te verminderen. Wandelen helpt het kraakbeen op te bouwen en daardoor soepeler te bewegen. Het zou ook de kwaliteit van de slaap verbeteren, mogelijk een gunstig effect hebben op het geheugen en misschien de kans op bepaalde soorten kankers kunnen verminderen. Wandelen helpt dan weer niet om vallen te voorkomen, zo blijkt uit onderzoek van Oxford Universiteit bij 65-plussers.

Hoewel de actief wandelende senioren wel mobieler werden dan de senioren in de controlegroep, vielen ze niet minder vaak dan de inactieve senioren. Veel wandelen verbetert de reactietijd of de sterkte van de knieën niet.

Bron: www.gezondheid.be

Lid worden van de wandelclub Dragonders

  • 20 € voor het gezinshoofd
  • 15 € per lid van het gezin ouder dan 12 jaar.
  • 7,5 € voor kinderen vanaf tot 12 jaar.
  • Men kan eender wanneer tijdens het jaar inschrijven als nieuw lid, maar vanaf 15 oktober betaalt men voor het volgende wandeljaar.
  • Je kan je lidgeld overschrijven op onze bankrekening: BE27 7350 1628 5173 van WSV Dragonders vzw
  • Voor bestaande leden is het aangeraden om te betalen voor 15 december. Op deze manier blijven jullie verzekerd en kunnen jullie na 1 januari nog steeds als actief lid verder blijven wandelen, zonder onderbrekingen.
  • Inschrijven tijdens ingerichte wandelingen door de club bij Hugo Willems of Francine Demaret in de startzaal; of via het emailadres leden@dragonders.be
  • Inschrijven voor onze activiteiten ( uitstappen, feesten, …) kan ook via dit email adres leden@dragonders.be

Alle ziekenfondsen betalen je aansluiting bij een sportclub terug of komen tussen in de aansluitingskosten !!
Het ingevuld formulier nodig voor deze terugbetaling wordt je automatisch toegestuurd na de verwerking van je betaling.