2022-05-07 Dragonders Tocht Scherpenheuvel

Mensen vragen mij vaak "Waarom ben je bij een wandelclub, als je eigenlijk altijd en overal kan wandelen?"

Wel, er is een wereldwijd verschil tussen gewoon wandelen, en wandelen wanneer je lid bent van een wandelclub. Het verschil is zelfs zo groot dat ik gerust de route zal publiceren in deze blog, en ik nodig iedereen uit om deze wandeling eens na te doen. Het gezelschap en de extra's maken zeer zeker het verschil.

Voor de wandeling, tijdens de wandeling en na de wandeling hebben we ongelooflijk veel met elkaar gebabbeld. Mensen die elkaar nog niet goed kenden hebben nu nauwere banden aangesmeed.

Wij vertrokken vanuit de Schuttersgilde in Lummen, waar we samen genoten hebben van een heerlijk ontbijt met verschillende soorten brood en beleg, spek en ei, fruitsap, water en zelfs een overheerlijke suikerwafel werd er aangeboden.

Nadat de innerlijke mens goed was gevuld zijn we in groep vertrokken richting station van Schulen waar we een trein hebben genomen naar Diest. In Diest hebben we dan richting Scherpenheuvel gewandeld, en juist na de Maagdentoren in Zichem (gekend van de film "De Witte Van Zichem") hebben we een korte pauze gehad waar we nog meer suikerwafels kregen, en frisdranken (Cola, Aquarius, ...). Het was heerlijk vertoeven daar, en de bokken keken toe en zagen dat het goed was.

Dan zetten we onze wandeling verder en gingen we naar Scherpenheuvel. Eenmaal aangekomen hebben we ons even gegroepeerd om een groepsfoto te trekken, waarna we als kinderen werden vrijgelaten om dan rond 16u30 samen met een bus terug richting Lummen te gaan.

Dit was zeer zeker nog niet het einde van de dag ... eerder het begin van een zeer aangename avond die tot in de puntjes verzorgd was. Na de officiële afsluiting van de wandeling, konden we binnen genieten van een overheerlijke koude schotel, en we kregen vrij spel wat het drinken betreft... Cava, fruitsap, frisdranken, bieren (ja, zelfs bieren zoals Westmalle Triple enzo). Enige voorwaarde was dat men zelf zijn/haar eigen drinken ging uitschenken aan de toog, wat juist de ideale gelegenheid gaf om met mensen te praten waar je anders misschien niet snel mee zou praten.

Na een paar uurtjes werd het toch tijd om terug naar huis te gaan. De dames werden nog verwend met een bloemstukje, omdat het morgen "moederkesdag" is.

Ja, volgend jaar gaan ze me zeer zeker opnieuw zien bij deze wandeling.

Foto's gemaakt door Nivia Freitas Photography

Foto's gemaakt door Ronny Louis

Foto's gemaakt door Guy Motmans

Wandelroute

Total distance: 21100 m
Max elevation: 64 m
Min elevation: 21 m
Total climbing: 117 m
Total descent: -80 m
Total time: 03:53:00
Download file: 2022-05-07 Dragonders Tocht Scherpenheuvel.gpx

2 gedachten over “2022-05-07 Dragonders Tocht Scherpenheuvel”

  1. Louis Patrick

    Super toffe dag… Bedankt voor alles.. En mooie foto’s ook weer.

  2. Van Gelder Ronny

    Fijne dag beleefd ! Lekker ontbijt mooie wandeling en verblijf in Scherpenheuvel, en toffe apres -wandeling, met lekker koude schotel en frisse pint of glas wijn en goei kompanie!!!!!!

Reacties zijn gesloten.